VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Pregătiri pentru Summitul CPE: Autoritățile prezintă hărți cu rute alternative de deplasare pentru simularea generală din 14 mai

Grupul Media pentru Știri de Securitate a prezentat astăzi, hărți cu rute alternative de deplasare pentru simularea generală din 14 mai, în pregătirea Summitului Comunității Politice Europene (CPE).

În intervalul de timp 09:00 - 14:00, traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale Chișinăului, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală.

Cu această ocazie, locuitorilor municipiului Chișinău pentru a putea circula în diferite sectoare ale orașului, le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale.

Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Râșcani, spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Râșcani și Ciocana, va fi organizată pe str. Mihai Viteazul sau pe oricare stradă care nu este sistată circulația.

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca - Chișinău și revers.

Transportul care va circula din direcția or. Bender și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109(Delacău – Bulboaca – R2).

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.

Cetățenilor care au planificate zboruri în ziua de 14 mai, în intervalul orar 09:00-14:00 le este recomandat să își planifice din timp ruta de deplasare spre aeroportul internațional Chișinău, să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să dețină actele de identitate la ei, pentru a fi identificați la necesitate.

Astfel, cetățenii sunt informați că exercițiile tactice din cadrul simulării generale pot întârzia graficul transportului public, generând unele aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe.

Chiar dacă autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului vor institui pentru perioade de timp limitate, în cadrul intervalului de timp anunțat, perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău, activitățile instituțiilor care au program 24/7, activitățile comerciale, culturale se desfășoară fără perturbări pe timpul simulării. La fel și evenimentele publice care au loc în afara perimetrelor de securitate.

Întrucât, se are în vedere respectarea activităților curente ale fiecărui cetățean, concomitent cu asigurarea unui nivel corespunzător de siguranță și securitate publică în această zi, autoritățile își vor sincroniza acțiunile în așa mod ca să diminueze la maxim disconfortul creat acestora.

Autoritățile naționale mizează pe înțelegerea cetățenilor întru buna desfășurare a exercițiilor tactice pentru Summitul CPE. De asemenea, poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să fie atenți la trecerile pentru pietoni și să respecte cerințele legale ale agenților de patrulare care vor supraveghea circulaţia rutieră, atât în vederea dirijării fluxului participanţilor la trafic, redirecţionarea deplasării transportului, cât și neadmiterii creării ambuteiajelor”, se arată în comunicatul remis.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.