VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În viitorul Parlament, PAS riscă să piardă majoritatea

Partidul Acțiune și Solidaritate va obține și la viitoarele alegeri parlamentare cele mai multe voturi, însă riscă să piardă majoritatea în legislativ. Datele unui nou sondaj iData arată că PAS ar acumula în viitorul parlament 43 de mandate.

Potrivit studiului, la următorul scrutin parlamentar, PAS va obține aproximativ 37 la sută din voturile moldovenilor care deja au o opțiune de vot, ceea ce îi va oferi formațiunii 43 de locuri în legislativ. Pentru Blocul Socialiștilor și Comuniștilor ar vota 26% dintre alegători și ar intra în viitorul parlament cu 31 de mandate. Pe locul al treilea s-a clasat Partidul ”Șor”, cu o pondere de aproximativ 23 la sută, voturi ce i-ar oferi formațiunii 27 de mandate în următoarea legislatură.

Autorii sondajului precizează că rezultatele publicate nu includ preferințele moldovenilor din diasporă și a cetățenilor cu drept de vot din stânga Nistrului. Sondajul iData a fost realizat pe un eșantion de 1049 de persoane, în perioada 27 aprilie – 8 mai. Marja de eroare este de 3 la sută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.