VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Melodia-simbol a rezistenței poporului ucrainean, interpretată în română de soția ambasadorului Ucrainei la Chișinău

Olesia Șevcenko, soția ambasadorului Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko, a cântat celebra piesă „Cervona Kalina” (Călinul cel roșu) în limba română, în centrul Chișinăului. Melodia a devenit un simbol național al rezistenței poporului ucrainean în fața agresiunii ruse.

„Călinul cel roșu”, o melodie care simbolizează lupta poporului ucrainean pentru libertate, sună acum și în română! Dragi prieteni, vă împărtășesc această actualizare specială din capitala Moldovei prietenoase, orașul Chișinău”, a scris Olesia Șevcenko pe pagina sa de Facebook.

După invazia rusă în Ucraina din februarie 2022, cântecul „Cervona Kalina”, scris în 1914, a devenit unul dintre simbolurile Ucrainei și imnul apărătorilor Patriei și este adesea folosit de ucraineni și de cei care îi susțin în lupta lor împotriva invaziei continue și neprovocate a Rusiei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.