VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Speakerul Parlamentului de la Baku către Gavrilița: Această vizită se va solda cu roade bune pentru ambele țări

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu președinta Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre perspectivele de consolidare a dialogului politic bilateral.

În context, șefa Executivului de la Chișinău a accentuat necesitatea menținerii unui dialog politic activ, în mod special pe platforma interparlamentară.

„Mă bucur să fiu aici, alături de prieteni, pentru că anume prietenii sunt cei care se ajută reciproc să depășească dificultățile și crizele apărute. Cred cu fermitate că vizita noastră aici, pentru a analiza acțiunile întreprinse și a celor care necesită mai multă implicare pe viitor, va deschide un nou capitol în relațiile dintre țările noastre”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Sahiba Gafarova a mulțumit Guvernului și cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea de care au dat dovadă în raport cu cetățenii ucraineni de origine azeră fugiți din calea războiului, în special pentru găzduirea lor și acordarea suportului logistic necesar.

Speakerul Parlamentului de la Baku și-a exprimat încrederea că dialogul dintre cele două țări poate fi aprofundat: „Sunt convinsă că această vizită se va solda cu roade bune pentru ambele țări. Avem o istorie de prietenie frumoasă, care datează încă din anii 90, când a fost stabilită relația diplomatică dintre Republica Azerbaidjan și Republica Moldova, două țări devenite libere și independente”.

Menționăm că în prezent, Republica Moldova are semnate cu Azerbaidjan cca 50 de acorduri în domeniul investițional, comercial, educațional, al sănătății, justiției ș.a.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.