VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministră a Marii Britanii

Premierul britanic Liz Truss îşi anunţă joi demisia din funcție, după doar 45 de zile de mandat, transmite BBC News.

Lizz Truss a declarat în faţa a zeci de jurnalişti, că a preluat postul într-o perioadă de „instabilitate economică şi internaţională mare”.

Truss recunoaşte că nu îşi poate îndeplini mandatul pe care i l-a încredinţat Partidul Conservator şi că demisionează.

Liz Truss a anunţat că s-a întâlnit joi cu preşedintele Comitetului 1922, sir Graham Brady. Ea precizează că a convenit cu Brady să aibă loc noi alegeri săptămâna viitoare. Liz Truss precizează că va rămâne în funcţie până la alegerea succesorului său.

Pe 5 septembrie Liz Truss a fost aleasă în fruntea Partidului Conservator și ulterior, pe 6 septembrie, a fost învestită în funcția de prim-ministră a Marii Britanii. Detalii aici

Liz Truss a fost ministră de externe în Cabinetul Johnson. Aceasta a câștigat cursa internă din Partidul Conservator. Liz Truss și Rishi Sunak, ministrul de finanțe, erau ultimii doi candidați rămași în cursa pentru conducerea partidului și șefia guvernului britanic.

Liz Truss a declarat, înainte de anunțarea reziltatelor, că va lua măsuri imediate pentru a combate creșterea puternică a facturilor la energie și a deficitului de furnizare a energiei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.