VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Letonia: Incendiu la o fabrică care produce drone pentru NATO și Armata Ucrainei

O uzină de drone militare din Letonia care aparţine companiei americane Edge Autonomy a luat foc marţi după-amiază. 50 de pompieri și nouă autocisterne au intervenit pentru stingerea incendiului foarte violent. Uzina, care se află într-o suburbie a capitalei letone Riga, construiește drone pentru țările membre NATO și pentru Ucraina, transmite AFP, citat de Digi24.

Pompierii au transmis pe Twitter că „Un incendiu cu risc ridicat și care produce mult fum a avut loc în hala de producție”, îndemnând localnicii să țină ușile și ferestrele închise.

Potrivit serviciul medical de urgenţă leton, ambulanţele au transportat două persoane rănite la spital, în timp ce o a treia persoană a primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului.

La fabrica din Riga a grupului Edge Autonomy sunt fabricate drone militare, pentru ţări membre NATO și pentru armata ucraineană. Societatea cu sediul la San Luis Obispo, în California, produce drone cu rază lungă de acțiune, pentru misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.