VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Joe Biden, întrevedere cu Volodimir Zelenski în Japonia: Care sunt planurile SUA pentru Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avut astăzi, 21 mai, o întrevedere cu liderul american Joe Biden. Întâlnirea a avut loc la summit-ul G7 de la Hiroshima, în Japonia.

În cadrul întrevederii, liderul american Joe Biden, l-a informat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre planurile SUA de a începe antrenarea piloților ucraineni pe avioanele de luptă din a patra generație, inclusiv F-16.

Președintele Statelor Unite a anunțat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la summitul G7 de la Hiroshima, menționând că acest lucru este necesar pentru consolidarea Forțelor Aeriene Ucrainene, ca parte a unui angajament pe termen lung.

„Ultimele câteva zile au subliniat din nou importanța conducerii globale a Americii… Securitatea și prosperitatea poporului american sunt în creștere datorită colaborării cu cei mai apropiați aliați și parteneri ai noștri. Împreună contribuim pentru a construi un viitor cu putere economică și rezistență mai mare într-un lume mai pașnică și mai stabilă”, a spus Biden, potrivit unian.net.

Menționăm că Statele Unite nu au luat încă o decizie finală dacă vor transmite avioane F-16 în Ucraina sau țările UE vor face acest lucru.

Discuţiile dintre Joe Biden şi Volodimir Zelenski vin după ce Washingtonul a anunţat că susţine instruirea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de tip F-16, de fabricaţie americană. Acest lucru va consolida forţele aeriene ucrainene, susține Zelenski. Liderul de la Kiev a anunțat că speră să aibă ocazia să discute despre implementarea practică a acestei decizii la summitul G7.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.