VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Igor Dodon, adresare către PAS: „Nu vă bucurați prea devreme, nu veți avea președinți în toate cele 18 raioane”

După alegerile locale generale din 5 noiembrie, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a făcut bilanțul alegerilor locale generale. Într-o conferință de presă, acesta a afirmat că în pofida „presiunilor și dosarelor penale”, socialiștii au reușit să obțină „rezultate foarte bune”.

„Noi, socialiștii, în aceste condiții destul de dificile de presiuni și dosare penale, am reușit să obținem rezultate foarte bune, în opinia noastră. În primul tur al alegerilor, au fost aleși peste 100 de primari socialiști, inclusiv în 6 centre raionale: în Briceni, Dondușeni, Ocnița, Soroca, Anenii Noi și Criuleni. 80 dintre candidații noștri au ajuns în turul doi, inclusiv în Florești, Rîșcani, Șoldănești, Basarabeasca și Vulcănești. Suntem pe primul loc în 9 consilii raionale, în 4 raioane avem deja majoritate”, a menționat Igor Dodon.

Igor Dodon, a declarat că PAS, „având toată puterea în stat, toată media, suportul partenerilor de dezvoltare, susținerea financiară externă, nu a reușit să convingă cetățenii că ei sunt mai buni”.

Liderul socialiștilor a îndemnat PAS să nu se bucure prea devreme de victoria sa în 18 raioane și să nu creadă că vor avea președinți în toate aceste raioane.

„Nu vă bucurați prea devreme. Vom face și am început discuția cu diferite partide.  Să nu credeți că în 18 raioane veți avea președinți de raioane. Nu veți avea. Sunt ferm convins că în aceste raioane unde PAS a luat locul întâi, PAS nu va fi la guvernare”, a precizat Dodon.

Potrivit datelor preliminare prezentate de CEC, PSRM a obținut majoritatea în consiliile raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița și Soroca.

Citește și: VIDEO/ Igor Grosu: Este nevie să facem coaliții pro-europene în cât mai multe localități

 


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.