VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O treime dintre consilierii raionali și municipali din țară vor fi de la PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate va avea cei mai mulți consilieri raionali și municipali din țară. Conform unei redistribuiri de pe site-ul alegeri.md, 33% din numărul total de aleși în consiliile raionale și municipale vor fi ai PAS.

Astfel, formațiunea de la guvernare va fi reprezentată în cele 34 de consilii raionale și municipale de 357 de aleși. De asemenea, PAS va deține majoritatea în consiliile din Călărași, Criuleni, Ialoveni și Strășeni. Pe locul al doilea se află Partidul Socialiștilor, care va fi reprezentat de 256 de consilieri sau 23% din numărul total de aleși. Totodată, PSRM va avea majoritatea în consiliile Briceni, Dondușeni și Ocnița.  

Pe locul al treilea, la nivel de țară, se află Partidul Social Democrat European, care va avea 88 de consilieri raionali și municipali. Formațiunea este urmată de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, cu 57 de mandate, iar pe locul al cincilea s-a clasat Partidul Comuniștilor – cu 47 de aleși. De asemenea, 16 mandate de consilier raional vor fi deținute și de candidați independenți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.