VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Grosu, către miniștrii de externe din cadrul formatului NB8: „Este o dovadă că R. Moldova are prieteni de nădejde în procesul nostru de integrare europeană”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu miniștrii de externe din cadrul formatului Nord-Baltic 8 (NB8).

Șeful legislativului a mulțumit delegației pentru susținerea pe care o oferă țării noastre în procesul de integrare europeană. De asemenea, Președintele Parlamentului a vorbit despre angajamentele asumate de guvernare, printre care figurează reforma justiției, armonizarea legislației, precum și îmbunătățirea instituțiilor statului.

„Ne așteaptă o muncă grea, dar nu suntem primii care trecem prin acest proces, iar țările din formatul NB8 sunt un exemplu pentru noi. Această vizită, care vine la un an după ce președinții parlamentelor acestor țări au fost la Chișinău, este încă o dovadă că Republica Moldova are prieteni de nădejde în procesul nostru de integrare europeană”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.