VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” nu participă la ședința Parlamentului. Șor: „PAS a transformat ședințele Parlamentului în adunări de partid”

Deputații din fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” nu participă la ședința de vineri, 26 august, a Parlamentului în cadrul căreia vor fi examinate modificările operate la Legea bugetului de stat pentru anul 2022. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele partidului, deputatul fugar Ilan Șor.

„PAS a transformat ședințele Parlamentului în adunări de partid, iar majoritatea parlamentară continuă să-și bată joc de opoziție”, declară Șor.

„Această ședință va fi, așa cum s-a întâmplat și la votarea bugetului de stat pentru acest an, o ședință de partid, la care vor fi votate, la calup, doar propunerile majorității PAS. În plus, nu este normal și profesionist ca deputații din celelalte fracțiuni să afle despre modificările la buget cu o seară înainte de a fi supuse votului. Apucăturile dictatoriale ale PAS sunt tot mai evidente. PAS scuipă pe principiul reprezentativității și, fără să țină cont de normele legale, respinge orice propunere din partea opoziției. Suntem siguri că așa cum s-a întâmplat în decembrie, asta se va întâmpla și acum. Au demonstrat deja o dată că modul în care au ales să distribuie banii publici reprezintă o adevărată bătaie de joc față de cetățeni”, a declarat Ilan Șor. 

Liderul Partidului „ȘOR” a mai adăugat că deputații formațiunii pe care o reprezintă au prezentat, la votarea bugetului de stat pentru 2022, zeci de amendamente, însă niciunul nu a fost măcar examinat în ședință, fiind respins din start de PAS.

Proiectul ordinii de zi a ședințelor din sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru perioada 26 august – 8 septembrie 2022 include proiectele de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.