VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grigoriev: „Autoritățile trebuie să fie mai deschise și cooperante cu producătorii agricoli”

Autoritățile trebuie să întreprindă măsuri menite să-i sprijine pe agricultorii care trec printr-o perioadă dificilă din cauza secetei, a creșterii prețurilor la carburanți și la energia electrică. Declarația a fost făcută de președintele Asociației Exportatorilor și Producătorilor de Produse Agricole și Cerealiere “Agrocereale”, Igor Grigoriev, în cadrul unui interviu la Vocea Basarabiei.

„Este imperativ necesar ca instituțiile responsabile ale satului să se așeze la masa de discuții pentru a vedea unde se poate de acordat niște facilități fiscale pentru agricultorii. Se poate de făcut acea vacanță fiscală, pot fi acordate și niște facilități fiscale sau modificări la Taza Zero ”, a declarat Igor Grigoriev.

Totodată președintele Asociației Exportatorilor și Producătorilor de Produse Agricole și Cerealiere “Agrocereale” susține că este necesară o îmbunătățire a politicii bugetar-fiscale, poate chiar o micșorare a Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA ), de la 20% la 19% .

„Am avut numeroase întrevederi cu reprezentanții autorităților, chiar săptămâna trecută, mai multe asociații a producătorilor de lapte, de miere, ș.a. au făcut o adresare către instituțiile statului, unde am solicitat o revizuire a politicii de creditare, deoarece s-a majorat rata de bază, precum și rata creditelor comerciale și este o povară foarte mare pentru agricultori, fie că sunt mici, medii sau mari”, a subliniat Igor Grigoriev.

totodată, acesta afirmă că autoritățile de la Chișinău trebuie să fie mai agresive în ceea ce ține de diplomația economică și să nu cedeze sub presiunea care vine de la Banca Mondială, de la Fondul Monetar Internațional și alte organizații internaționale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.