VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru persoanele care vor să plece în călătorie

În ajunul sărbătorilor naționale, „Ziua Independenței” și „Limba noastră”, când o mare parte din cetățenii Republicii Moldova și-au planificat vacanțe peste hotare, Poliția de Frontieră vine cu unele recomandări.

Autoritățile roagă toți cetățenii care doresc să plece în străinătate, să verifice valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenționează să traverseze frontiera de stat. În cazul în care planificați să mergeți în călătorie cu copiii minori, asigurați-vă că ați perfectat pașaportul acestora (certificatul de naștere nu este act de călătorie).

Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, nu ezitați să contactați Linia Verde: +373 (22) 259-717 sau consultați rubrica CONDIȚII DE CĂLĂTORIE de pe site-ul instituției www.border.gov.md. La fel, informații despre regulile de intrare în statul de destinație vă pot comunica reprezentanții MAEIE www.mfa.gov.md.

Pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare, Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru traversarea frontierei de stat.

Menționăm că sunt deschise spre circulație cu România șapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

Totodată, Poliția de Frontieră informează că la moment, se menține trafic intensiv la punctele de trecere a frontierei moldo-române Leușeni și Sculeni.

Astfel, la vama Leușeni sunt cca 60 de mașini pe sensul de ieșire RM, iar la Vama Sculeni – cca 70 de mașini.

În această perioadă polițiștii de frontieră activează în regim intensiv și roagă înțelegere și răbdare din partea călătorilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.