VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Documentar despre cât de greu e să te reconectezi la gaz în Moldova. Alaiba: Urmează o reformă masivă pentru a elimina aceste proceduri stupide

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a publicat pe o rețea de socializare un filmuleț video în care se prezintă documentarea factologică a procesului birocratic prin care trebuie să treacă un antreprenor din Moldova pentru o simplă reconectare la rețeaua de gaze naturale.

Alaiba menționează că filmul este produs de prietenii săi Neil și Mariana Irwin, o familie moldo-americană, care au investit în câteva afaceri și în Moldova și ”fac business onest fără cumetri și mită”.

Majoritatea din noi, când văd proceduri stupide, trec pe alături, se enervează, mai strigă, dar se conformează acelorași reguli stupide și înjositoare. Ei au decis să facă un film despre asta. Vă rog să priviți și să distribuiți ca să-i încurajăm. După 25 de apeluri telefonice și 21 de documente colectate, câteva săptămâni de așteptare, Mariana așa și nu s-a putut reconecta (a început războiul și ei au plecat din țară)”, a scris Alaiba.

Totodată, ministrul anunță că în curând în R. Moldova va fi implementată o reformă pentru eliminarea birocrației.

Mii de antreprenori și cetățeni suferă anual pierderi imense din cauza birocrației. Iar birocrația, știm bine, merge mână de mână cu corupția. Conectarea la facilități (apă, gaze naturale, electricitate, comunicații) este vitală pentru antreprenori. Fără asta pur și simplu nu poți funcționa. Aici vine curând o reformă masivă. Foarte curând”, a mai scris ministrul.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.