VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Agenția de Mediu: Precipitațiile slabe și vântul au contribuit la dispersia poluanților din aer

Precipitațiile slabe și vântul sud-estic din ultimele 24 de ore au contribuit la dispersia poluanților din aer. Despre asta anunță Agenția de Mediu.

Într-un comunicat remis presei, instituția precizează că valorile înregistrate ale poluanților (particule în suspensie (PM10), dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon, monoxid de carbon) monitorizați la stația automată de tip trafic, în perioada 6 – 9 ianuarie 2023, s-au încadrat în limitele stabilite.

Conform prognozei calităţii aerului atmosferic în intervalul 9.01 – 10.01.2023, influența frontului atmosferic, continuarea advecției aerului cald, lipsa straturilor de reținere, temporar precipitațiile predominant sub formă de ploaie și intensificările vântului de până la 15-18 m/s vor contribui la dispersia poluanților din aer. Nu sunt excluse depășiri ale normelor sanitare pentru perioade scurte de timp.

Totodată, conform datelor colectate de la punctele de măsurare în regim manual și stațiile automate de pe teritoriul republicii, valorile debitului dozei ambientale a radiaţiei gama în perioada de 6-8 ianuarie se situează în intervalul 0,09-0,17 μSv/h și dimineața în data de 9 ianuarie – 0,09-0,14 μSv/h . Valorile echivalentului dozei ambientale a radiaţiei gama se încadrează în limitele fondului radiativ natural, în conformitate cu normele fundamentale de radioprotecţie (limita de avertizare –0,25 Sv/h)”, anunță Agenția de Mediu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.