VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ex-premierul Ion Chicu îl laudă pe vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian: Are o abordare echilibrată și evită declarații nepotrivite

Problema transnistreană este durerea noastră și noi trebuie să fim pro-activi și să căutăm soluții pentru a o rezolva. De această opinie este ex-premierul Ion Chicu, actualmente este liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Întrebat în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, din pricina cui nu se rezolvă problema transnistreană, Ion Chicu a răspuns:

Și din partea Chișinăului și din partea Kievului și din partea Moscovei. Fiecare poate să fie. Una este clar că mecanismul 5+2 trebuia să fie o platformă în care toate părțile cointeresate discută. Nu s-a reușit, însă trebuie de continuat dialogul. căci nu vom începe războiul.

Eu știu că Transnistria a făcut bani enormi prin contrabanda din portul din Odesa, ceea nu putea să aibă loc fără implicare autorităților de la Chișinău și Ucraina. Eu cred că responsabilitatea aparține tuturor. Noi trebuie să înțelegem că problema transnistreană este durerea noastră și noi trebuie să fim pro activi și să căutăm soluții. Vina aparține tuturor guvernelor, inclusiv a celui în care am lucrat eu. Nu trebuie să legi mari speranțe că partenerii din acest format vor fi ei activi. Noi trebuie să avem inițiativa și să manifestăm înțelegere”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, ex-premierul a lăudat activitatea vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Salut atitudinea vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian. Are abordare echilibrată și evită declarații ne la locul lor. Dumnealui creează condiții pentru a putea avea loc acest dialog”, a comentat Chicu.

Politicianul a mai subliniat că dosarul transnistrean este o pârghie a Rusiei asupra Moldovei.

Dosarul transnistrean este o pârghie a Rusiei asupra Moldovei. Da are pârghii, cum de exemplu asupra Chișinăului au alți jucători mari. Este clar că unificarea țării este la mâna jucătorilor mari. Prin miracol să ne înțelegem noi acum cu Tiraspolul, ce se va întâmpla: Cei de la Chișinău vor pleca la Bruxelles să ceară permisiune pentru un nou mariaj, iar Tiraspolul va trebui să plece la Moscova să întrebe de ruși dacă le dă voie”, a mai punctat Chicu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.