VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat acces rapid la fondurile de pre-aderare pentru R. Moldova

Europarlamentarul român, Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European (PE), acces rapid la fondurile de pre-aderare pentru Republica Moldova, în contextul dificil cu care se confruntă țara din cauza războiului din Ucraina și al acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei.

Eurodeputatul a subliniat faptul că România sprijină activ țara noastră și a solicitat Comisiei Europene și statelor membre să ofere acces, cu celeritate, la resursele financiare de pre-aderare de care Republica Moldova are nevoie.

„În momentul de față țara mea, România, asistă Republica Moldova oferindu-i de la sprijin financiar până la resursele energetice, resurse de care are nevoie, în timp ce promisiunile donatorilor întârzie să apară. Facem apel la Comisia Europeană și la statele membre să ofere acces rapid la fondurile de pre-aderare pentru Republica Moldova, integrând și expertiza existentă în regiune, pentru a ne asigura că aceste resurse sunt folosite adecvat și în interesul cetățenilor. Scopul este de a menține calea europeană a Republicii Moldova și a asigura reziliența democratică a țării, așa că, nu trebuie să mai întârziem, trebuie să acționăm acum’’, a declarat eurodeputatul român.

Victor Negrescu a făcut apel la solidaritatea europeană și a subliniat în intervenția sa faptul că R. Moldova se confruntă cu o serie de provocări generate de acțiunile Federației Ruse, în special în ultimele săptămâni, care necesită un răspuns concret din partea Uniunii Europene.

„Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru în contextul în care stabilitatea sa este pusă în pericol. În ultimele săptămâni, autoritățile de la Chișinău s-au confruntat cu presiuni și cu situații fără precedent și au descoperit implicarea directă a Federației Ruse în încercarea de a destabiliza țara prin organizarea unor proteste violente. Astfel de incidente dovedesc faptul că Uniunea Europeană trebuie să treacă de la teorie, la practică’’, a declarat eurodeputatul, Victor Negrescu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.