VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Escrocherii cu „ruda implicată în accident”: Patru persoane, printre care trei minori, reținute

Trei minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din municipiul Bălți, și un bărbat de 33 de ani din UTA Găgăuzia, toți membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal în 6 cazuri pe teritoriul capitalei, timp de o lună. 

Potrivit poliției, suma estorcată de suspecți în aceste cazuri se ridică la peste un milion de lei.  

Fiecare dintre aceștia avea rolul său în această schemă infracțională. Ei se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală. Aceștia contactau potențialele victime, iar sumele estorcate variau între 3.000 și 20.000 de euro”, explică polițiștii.

Oamenii legii precizează că ultimul caz comis de suspecți a fost la 30 octombrie, în sectorul Botanica al Capitalei.

Aceștia ar fi sunat o femeie de 70 de ani și sub pretextul că nepoata sa ar fi nimerit într-un accident rutier, au solicitat 200.000 de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar nepoata ei să fie eliberată. Astfel, femeia a transmis unui dintre suspecți suma solicitată”, se m mai arată în comunicatul remis de Poliție.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 20 de zile, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să nu cadă pradă escrocilor

Chemăm repetat populația la prudență! Ținta infractorilor sunt în mare parte persoanele vârstnice. Îndemnăm oamenii să-i informeze pe cei apropiați despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat cazurile la Poliție”, recomandă IGP.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.