VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi liderul chinez, Xi Jinping, se vor întâlni pe 15 noiembrie, la San Francisco

Preşedintele american, Joe Biden, şi liderul chinez, Xi Jinping, urmează să aibă o întrevedere pe 15 noiembrie, în San Francisco, SUA, transmite AFP. Întrevederea va avea loc în contextul Summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Cei doi lideri mondiali s-au văzut ultima dată la Summitul G20 de la Bali, organizat acum un an. Autoritățile de la Beijing nu au venit deocamdată cu o confirmare oficială privind participarea lui Xi Jinping la reuniunea APEC, grupul care reunește 21 de state dezvoltate, ce dețin aproape jumătate din comerțul global.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat pe 31 octombrie că SUA speră să aibă „o conversaţie constructivă cu China la San Francisco”. Acum un an, după întâlnirea din Bali, cei doi lideri au declarat că au avut întrevederi pozitive, afirmând că ei caută mijloace pentru a evita conflictele între cele două mari puteri mondiale. Însă, la începutul anului, SUA au denunţat prezenţa deasupra teritoriului lor a ceea ce ele au calificat drept un balon de spionaj chinez. În ceea ce priveşte China, aceasta şi-a exprimat indignarea cu privire la presiunile americane în creştere, în special privind cipurile electronice, Washingtonul având temerea că Beijingul s-ar putea servi de ele în scopuri militare. Tensiunile sunt foarte mari în special cu privire la Taiwan, pe care Beijingul îl consideră teritoriu al său şi pe care doreşte să-l reocupe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.