VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Alo, Air Moldova? Ce mai fac banii mei?

În anii tranziției, am trecut prin multe păcăleli financiare, am fost de multe ori țepuit. Îmi amintesc și acum de o ipotecă dubioasă în care îmi băgasem toți banii. După ce am așteptat ca prostul 10 ani să primesc un apartament, am reușit printr-un miracol să-mi recuperez banii, luându-mă la harță cu patronul. Alții nu și i-au scos nici astăzi.

Una din cele mai mari prostii comise de mine în ultima vreme a fost aceea că am cumpărat, în martie, prin Agenția Zbor.md, un bilet dus-întors Chișinău-Verona cu Air Moldova. Deja atunci Air Moldova era în cădere liberă și anula multe zboruri. Pe deasupra, soția m-a sfătuit să nu cumpăr bilete de la Air Moldova. Ei bine, m-am încăpățânat ca prostul și am cumpărat aceste bilete care m-au costat 193 de euro. Peste o vreme zborul mi-a fost anulat și, vorba rusului, plakali moi denejki! Am aruncat 193 de euro pe fereastră.

Nu-i vorbă, am fost și la Air Moldova, unde o doamnă indiferentă și plictisită mi-a spus să le aduc o cerere de la Agenție, am fost și la Zbor.md, unde un angajat aparent bonom mi-a spus că cererea lor n-o să mă ajute și s-a oferit să mă susțină în facerea unui demers către o Autoritate Aeronautică ce chipurile ar putea să soluționeze problema. Zadarnic efort, mi-e clar deja că voi recupera cei 193 de euro la paștele cailor. N-o să mă ajute nimeni, nici statul, care a declarat deja că asta nu-l privește, că asta nu ține de prerogativele sale.

La început, am fost foarte supărat pe Air Moldova, apoi pe Zbor.md, am fost foarte supărat pe cei care, potrivit unor zvonuri, i-au băgat bețe-n roate companiei Air Moldova, am fost supărat pe Autoritatea Aeronautică, apoi pe statul Republica Moldova. Dar după reflecții profunde, am renunțat la toate aceste supărari și mi-am dat seama că singurul vinovat sunt de fapt eu. Eu am făcut prostia. Eu, care știam foarte bine ce e tranziția moldovenească, m-am lăsat păcălit ca un prostovan. Era de domeniul evidenței că mă bag într-o incertitudine. Și da, sunt un loh al tranziției. Asta e. De aceea, vă sfătuiesc să vă gândiți de șapte ori înainte să băgați banii undeva.

Autor

  • Iulian Ciocan

    Este realizatorul și moderatorul emisiunii „Radiografia săptămânii, o trecere în revistă a subiectelor de actualitate cu invitați din zona culturii, și autor al rubricii „Antiteze”. Timp de 20 de ani a activat la Radio Europa Liberă, biroul din Moldova. Este scriitor, eseist.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.