VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Escrocherie dirijată din penitenciar cu „vânzări a mașinilor din Europa”: Doi reținuți

Oamenii legii au destructurat o grupare criminală, dirijată din penitenciar şi documentată timp de peste trei luni, care în perioada anilor 2020-2021 a pus la cale o schemă de escrocherie privind presupusele ”vânzări a mașinilor din Europa”.

Astfel, astăzi au fost efectuate mai multe percheziții în penitenciare și la domiciliile mai multor figuranți.

Acțiunile procesual penale au fost efectuate în raionul Ungheni, municipiul Chișinău, dar și penitenciarele nr. 3 Leova și nr. 4 Cricova. Drept urmare au fost reținuți pentru 72 de ore doi bărbați de 25 și 27 ani și o femeie de 27 ani, iar cinci deținuți din două penitenciare au fost etapați în penitenciarul nr. 13 Chișinău pentru a fi audiați și înaintate învinuirile”, anunță oamenii legii.

Ca urmare a perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, înscrisuri de ciorne și alte bunuri relevante la cauza penală.

Potrivit materialelor cauzei penale, bănuiții își creau conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari.

Apoi, aceștia le cereau clienților sume de bani în avans, între 800 și .3000 de euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat.

Faza finală a acestei scheme consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite.

Menționăm că, pentru realizarea schemei, organizatorii, deținuți în diferite penitenciare, în calitate de curieri ai sumelor de bani dobândite ilicit, convingeau persoane din afara penitenciarelor ca să le favorizeze acțiunile.

În continuare investigațiile continuă, iar conform legii penale suspecții riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 67.500 la 167.500 de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.