VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Localnicii ruși din zona de frontieră cu Ucraina ar putea fi dotați cu arme pentru apărare

Cetățenii ruși din zona localitățile de frontieră cu Ucraina trebuie urgent să fie dotați cu arme și alte muniții pentru a se apăra de eventualele atacuri. Propunerea a fost făcută de șeful adjunct al comisie pentru securitate din cadrul Dumei de Stat, Andrei Lugovoi, care a pus la îndoială capacitatea militarilor din regiune pentru a oferi siguranță localnicilor.

„Referitor la teritoriile de frontieră, în contextul evenimentelor ce au avut loc la Belgorod, toată lumea își pune întrebarea: unde este apărarea noastră? E neînarmată sau nu? Poate că merită să luăm niște măsuri organizatorice în această direcție? De ce să nu distribuim arme oamenilor care se află în zonele de frontieră? Cred că armele ar trebui predate imediat: arme de calibru mic, grenade, lansatoare manuale de grenade antitanc”, a declarat Lugovoi, citat de kommersant.ru

Amintim, acum trei zile zona orașului rus Belgorod, aflat la frontieră cu Ucraina, a fost supus mai multor atacuri și bombardamente. Aceste raiduri au fost deja revendicate de Corpul Voluntarilor Ruși și Legiunea ”Libertatea Rusiei”, lucru ce i-a șocat pe localnici și autoritățile ruse. Cele două organizații susțin că sunt formate din luptători ruși anti-Kremlin care urmăresc răsturnarea președintelui Vladimir Putin. Guvernul ucrainean a negat orice rol în aceste evenimente.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.