VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sprijin financiar de 300 000 de euro şi noi măsuri de apropiere economică şi culturală între R. Moldova și Ungaria

Ungaria a oferit Republicii Moldova un sprijin financiar în valoare de 300 000 euro, prin intermediul NATO Trust Fund, a anunţat joi ministrul de externe, Nicu Popescu, în contextul vizitei de lucru efectuate la Chişinău de omologul său de la Budapesta, Peter Szijjarto.

„Acest sprijin va contribui la fortificarea capacităţilor noastre de apărare, inclusiv la stabilitatea şi pacea în ţara noastră, a spus ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu.

Împreună cu omologul său maghiar, ministrul Nicu Popescu a discutat şi despre relaţiile economice şi comerciale moldo-maghiare, în această perioadă având loc negocieri privind reluarea zborurilor companiei Wizz Air din şi către Chişinău.

„Căutăm soluţii viabile pentru ca cetăţenii ţării noastre să poată beneficia de o varietate mai largă de destinaţii şi tarife mai joase. Împreună cu Ministrul de Externe al Ungariei şi cu alţi oficiali din ambele state se lucrează pentru ca reluarea zborurilor acestei companii să se producă cât mai curând, se arată în comunicatul de presă al MAEIE.

Tot în cadrul acestei vizite a avut loc şi semnarea noului Plan de Acţiuni pentru cooperare culturală între Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Inovării al Ungariei pentru anii 2023-2027, fapt ce va consolida relaţiile culturale moldo-maghiare şi va contribui la dezvoltarea unei diplomaţii culturale active.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.