VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Dorin Recean, despre validarea mandatului Evgheniei Guțul: Cei care au corupt alegătorii vor răspunde

„Acele persoane care au încălcat legislația electorală și care au corupt alegătorii vor purta responsabilitate și vor trebui să răspundă pentru fapta comisă”. Acesta a fost răspunsul premierului Dorin Recean, rugat de jurnaliști să comenteze decizia Curții de Apel Comrat privind validarea mandatului reprezentantei Partidului Șor, Evghenia Guțul, în contextul în care au fost pornite mai multe dosare penale pentru coruperea alegătorilor din Găgăuzia.

Totodată, premierul a evitat să ofere un răspuns clar privind colaborarea cu noul bașcan ales al Găgăuziei.

„Guvernul R. Moldova va conlucra cu aleșii locali care reprezintă interesele cetățenilor. Noi vom lucra pentru a asigura servicii calitative pentru cetățeni și cu siguranță nu vom tolera pe nimeni care vine cu o altă agendă, decât agenda cetățeanului. Acele persoane care au încălcat legislația electorală și care au corupt alegătorii vor purta responsabilitate și vor trebui să răspundă. Guvernul va lucra pentru a oferi servicii calitative pentru toți cetățenii R. Moldova și vom colabora cu toți reprezentanții autorităților publice locale care vor lucra în folosul cetățenilor”, a declarat Dorin Recean, aflat într-o vizită la Taraclia.

Reamintim că legalitatea scrutinului din Găgăuzia a fost confirmată de Curtea de Apel Comrat. Magistrații au validat mandatul bașcanului ales Evghenia Guțul după o ședință de aproape șapte ore.

La data de 16 mai, autoritatea electorală centrală de la Comrat a confirmat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin. Tot în aceeași zi, la sediul comisiei au dat buzna ofițerii CNA în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor și finanțarea dubioasă a Partidului ”Șor”.

Potrivit procesului-verbal final, prezentat de CEC Comrat la Curtea de Apel, Evghenia Guțul, candidata Partidului ”Șor”, a obținut 52,34% din voturi, iar contracandidatul ei, Grigore Uzun a obținut 47,66% din voturile alegătorilor din regiune.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.