VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Evghenia Guțul, bașkan cu acte în regulă. Curtea de Apel Comrat a validat mandatul

UPDATE: Legalitatea scrutinului din Găgăuzia a fost confirmată de Curtea de Apel Comrat. Magistrații au validat mandatul bașkanului ales Evghenia Guțul după o ședință de aproape șapte ore, transmite portalul de știri Gagauznews.

Evghenia Guțul a fost întâmpinată în fața instanței cu aclamații și flori din partea manifestanților. Conform regulamentelor din regiune, urmează să fie anunțată deja data inaugurării oficiale a noului bașkan.

Zi decisivă pentru Evghenia Guțul, câștigătoare a alegerilor pentru funcția de bașkan al Găgăuziei. Curtea de Apel Comrat se va expune astăzi asupra legalității celui de-al doilea tur de scrutin din regiune, care a avut loc pe 14 mai.

În fața instanței, un grup de persoane organizează o manifestație prin care cer magistraților să valideze scrutinul și să nu se lase influențați de politic.

Amintim că în data de 16 mai, autoritatea electorală centrală de la Comrat a confirmat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin. Tot în aceeași zi, la sediul comisiei au dat buzna ofițerii CNA în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor și finanțarea dubioasă a Partidului ”Șor”.

Potrivit procesului-verbal final, prezentat de CEC Comrat la Curtea de Apel, Evghenia Guțul, candidata Partidului ”Șor”, a obținut 52,34% din voturi, iar contracandidatul ei, Grigore Uzun a obținut 47,66% din voturile alegătorilor din regiune.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.