VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ana Revenco: Mai mulți funcționari din apărare și siguranță au primit scrisori de amenințare

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, susține că mai mulți funcționari publici, inclusiv din forțe de ordine, au primit scrisori de amenințare prin care li se cerea să nu îndeplinească ordinele, astfel încât să se producă acea presiune asupra autorităților care să determine, așa cum se așteaptă Rusia, la schimbarea guvernului, ceea ce ar însemna schimbarea cursului democratic.

În cadrul unui interviu pentru RFI, ministra a subliniat că autoritățile au creat profile de persoane ostile pentru a nu permite acestora să pătrundă în țară.

Și astfel de scrisori, citații, note false adresate angajaților și din mai multe structuri de apărare și ordine publică au fost menite să descurajeze în primul rând efectivul de a-și realiza sarcina, menite să înstrăineze echipele de la gândirea și acționarea în comandă, menite să inducă haos în loc de disciplină, menite să inducă frică în raport cu legalitatea acțiunilor pe care le-au desfășurat efectivele în această perioadă. Sunt toate acestea chemate să descurajeze și să întoarcă cu spatele oamenii de la de la lider, de la conducători. Totodată, chiar și ultimele sondaje demonstrează că moldovenii sunt ferm pe calea europeană, circa 60 % și-au confirmat încă odată alegerea făcută. Împărtășesc doar calea europeană, doar spațiul democratic și apartenența unei lumi libere este viitorul care să ne asigure bunăstarea pentru generații. Iată această reziliență pe care o construim fiecare prin participare demonstrând unitate”, a declarat Ana Revenco.

Totodată, ministra a subliniat că prin dezinformare și manipulare, Rusia a încercat să schimbe cursul democratic al țării.

Atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice, lanțul de alerte de minare care s-au dovedit a fi false, dar îndreptate spre acele obiective și instituții care asigură buna funcționare a țării: Aeroportul, Chișinău, școli, spitale, instanțe de judecată, blocajele pe șosele, blocajele comunelor și a capitalei prin aceste false proteste plătite inclusiv cu participarea oligarhilor fugari. Deci, toate la pachet au intenția de a provoca destabilizări de o natură care, prin radicalizarea populației cu dezinformări, cu campanii false care compromit liderii naționali, să se producă acea presiune asupra autorităților care să determine, așa cum se așteaptă Rusia, la schimbarea guvernului, ceea ce ar însemna schimbarea cursului democratic”, a explicat ministra.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.