VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Deputat PAS, pentru presa română: „Rusia încearcă să facă din R. Moldova un al doilea Belarus”

„Republica Moldova se confruntă cu încercări tot mai vădite ale Federației Ruse de preluare a puterii la Chișinău, prin acțiunile de destabilizare pe care le organizează. Principalii actori în implementarea planului Kremlinului ar fi cei din partidul oligarhului fugar, Ilan Șor. În spatele provocărilor organizate de Rusia ar fi intenția acesteia de a încerca să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus”. Declarația a fost făcută de către deputatul Partidului Acțiunie și Solidaritate (PAS), Radu Marian, în cadrul Interviurilor Digi24.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: Domnule Deputat, putem spune că planul Federației Ruse de a organiza o lovitură de stat la Chișinău a eșuat sau este încă în plină desfășurare?

Radu Marian, deputat PAS: Ele au eșuat pâna acum. Planurile Federației Ruse de a menține Republica Moldova în zona sa de influența au eșuat până acum, dar asta nu înseamnă că ei nu vor încerca în contiunare. Dincolo de interesul lor de a menține Republica Moldova sub controlul lor, ei doresc să transforme Republica Moldova într-un punct de presiune asupra Ucrainei, așa cum este Belarusul. Încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus. Asta pur și simplu nu le reușește acum, dar trebuie să fim extrem de vigilenți în contiuneare, pentru că ei încearcă să facă asfel de lucruri. Cu cât ne mai mult de îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor scade. Acum, spre exemplu, suntem pentru prima data în ultimii 30 de ani, într-o situație în care nu mai suntem dependenți de gazele din Federația Rusă. Timpul, de fapt, acum curge în favoarea noastră și în defavoarea Federației Ruse.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: Vom mai vedea tentative de organizare a loviturii de stat la Chișinău și în perioada următoare?

Radu Marian, deputat PAS: Ei folosesc drept instrument organizarea de pseudo-proteste, prin intermediul organizării criminale ȘOR. Știm că acești oameni, care vin la proteste, sunt plătiți. Ei încearcă să creeze instabilitate prin proteste. Știm că ar putea să folosească instrumente agresive, atletici, care să producă violențe. Din fericire, poliția a intervenit și a arestat oamenii care au vrut să facă provocări. Cu siguranță vor mai încerca, dar noi rămânem vigilenți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.