VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un oficial din Ucraina anunță despre un plan al Moldovei de reintegrare a Transnistriei în 7 ani: O mare greșeală

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, susține că R. Moldova comite o mare greșeală că și-a propus în 7 ani să-ți reîntregească teritoriul.

Într-un interviu pentru Interfax, oficialul declară că reintegrarea Transnistriei nu trebuie să reprezinte un proces politic, dar o decizie a Chișinăului.

”Moldova a elaborat recent un document în care se propun mai mulți pași pentru reintegrarea Transnistriei pe parcursul a 7 ani. Voi trebuie să decideți asta o dată, dar când puneți această situație drept într-un proces politic din cauza alegătorilor, aceasta este o mare greșeală”, a declarat Danilov.

Totodată, acesta a subliniat că Ucraina nu va avea nicio dificultate în procesul de reîntoarcere a regiunilor Lugansk și Donețk.

Da, unii cred că ne va fi greu, de exemplu, să recâștigăm regiunile Donețk și Lugansk. Vă pot garanta că nu vor fi dificultăți în acest proces. Acei oameni care sunt cheia, principalii trădători și colaboratori de acolo, toți pleacă în Rusia, iar restul oamenilor care rămân în aceste regiuni vor avea nevoie de două lucruri: pace și să li se ofere un loc de muncă”, a explicat oficialul.

Contactată de Vocea Basarabiei, Mariana Sarî, purtătorul de cuvânt al Biroului Politici de Reintegrare, a menționat că nu comentează declarațiile lui Alexei Danilov. Întrebată despre un plan al R. Moldova de reintegrare a țării în 7 ani, Mariana Sarî a evitat să ofere un răspuns.

Într-un răspuns oficial, Biroul Politici de Reintegrare declară:

Prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar parametrii de reglementare a conflictului transnistrean sunt prevăzuți în prevederile Legii nr.173/2005 și în Constituția Republicii Moldova.

Soluția finală și atotcuprinzătoare poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, politică, la masa de dialog, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor de la 1 ianuarie 1990, recunoscute la nivel internațional”, se arată în răspuns.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.