VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul ”Ajutor la contor”: Compensații de 2,2 mld. de lei în lunile de iarnă

Moldovenii au beneficiat de compensații în valoare totală de 2,2 miliarde de lei pentru gaz, căldură și energie electrică în lunile decembrie, ianuarie și februarie. Sumele au fost oferite în cadrul programului de sprijin al populației ”Ajutor la contor”.

Guvernul anunță că aproximativ 1,2 milioane de gospodării beneficiază de compensații pentru perioada rece a anului.

Pentru luna decembrie valoarea compensațiilor a fost de peste 703 milioane de lei, iar pentru ianuarie – peste 634 de milioane de lei.

De exemplu, în prima lună a anului, peste 634 de mii de familii au beneficiat de compensații pentru consumul de gaz, valoarea medie a ajutorului fiind de 930 de lei, iar pentru 237 de mii de familii, în special din Chișinău și Bălți, au fost acoperite parțial facturile pentru consumul de energie termică, valoarea medie a compensației fiind de 885 de lei.

De asemenea, peste 77 la sută dintre familiile beneficiare au un grad de vulnerabilitate foarte ridicat, iar 13% au primit compensații având gradul de vulnerabilitate ridicat.

Compensațiile sunt acordate din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, care este suplimentat din bugetul de stat și din donațiile partenerilor internaționali și ale guvernelor străine.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.