VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ BCS solicită demisia de onoare a ministrului Justiției, după publicarea unor discuții de pe Telegram care ar fi ale lui Litvinenco

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a solicitat demisia de onoare a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, după ce ieri, conversațiile atribuite lui au fost făcute publice.

Totodată, BCS a solicitat audierea ministrului în Parlament.

Nu putem ignora evenimentele zilei de ieri, legate de dl ministru Litvinenco. Considerăm că este cazul ca dumnealui să fie audiat de către Parlament și să aducă explicațiile de rigoare. Toate câte se întâmplă compromit statul de drept și concursurile publice pentru ocuparea funcțiilor importante în sistemul justiției și procuraturii. Cea mai oportună ar fi demisia de onoare pentru a nu periclita reforma justiției. Venim cu un apel către dl ministru: Uneori e mai bine să te retragi!”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul ședinței Parlamentului.

Totodată, politicianul a subliniat că în cazul în care Sergiu Litvinenco va ignora apelul, fracțiunea BCS va înainta moțiune simplă împotriva ministrului Justiției.

Menționăm că propunerea privind audierea lui Batrîncea a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Reamintim că astăzi, canalele oficiale de Telegram ale președintei Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte de hackeri.

Menționăm că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a fost vizat în mesajele postate de hackeri pe canalul de Telegram al Maiei Sandu și al lui Andrei Spînu.

După publicarea conversațiilor ministrului, ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a confirmat una dintre discuții.

De cealaltă parte, Sergiu Litvinenco infirmă așa-zisele discuții care circulă în spațiul public și subliniază că informațiile reprezintă falsuri.

Așa-zisele „discuții” care circulă în spațiul public și care aparent ar fi de pe canalul meu de Telegram, sunt un fals ordinar. Scopul acestui fals este să deturneze atenţia publicului de la problemele reale cu care se confruntă grupările criminale din RM şi legăturile lor cu serviciile străine. Vă aduc aminte că nu este pentru prima dată când hoţii au folosit cele mai murdare minciuni şi înscenări, şi chiar avem demarată o anchetă, recent, în acest sens. Acum au spart conturile de Telegram al preşedintelui şi a unor membri ai Guvernului ca să posteze minciuni fabricate.

Este o dovadă în plus că deranjăm foarte tare mafia şi trădătorii, şi că suntem pe calea cea dreaptă în a-i aduce în faţa justiţiei. Totodată, devine tot mai limpede că se impune adoptarea unor măsuri urgente pentru a proteja cetăţenii şi securitatea informaţională a ţării de atacurile de tip hibrid tot mai tupeiste ale grupării pentru hoţie şi război”, a comentat ministrul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.