VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sectorul de drum Porumbrei-Cimișlia, deschis pentru circulație după reabilitare

Porțiunea de traseu Porumbrei-Cimișlia a drumului național M3, ce leagă capitala de Giurgiulești, a fost deschis pentru circulație, joi 10 noiembrie. Prin noua porțiune de șosea, conducătorii auto vor ocoli mai multe localități din zonă, călătorind mai rapid și mai în siguranță.

Pentru construcția șoselei conform standardelor europene, care are o lungime de 19 km, au fost investiți 30 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

Lucrările executate în cadrului proiectului au inclus: construcția drumului nou cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic; reabilitarea unui pod din preajma satului Porumbrei; construcția a alte 7 poduri, 19 podețe și canale de scurgere a apelor pluviale; instalarea a peste 1000 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier pentru sporirea securității.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, deschiderea sectorului de drum Porumbeni-Cimișlia va decongestiona considerabil fluxul de transport, va elibera traseele locale de traficul mașinilor de mare tonaj și va reduce timpul de deplasare a conducătorilor auto.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.