VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Andrei Spînu și-a prezentat obiectivele pentru 2023: Moldova va fi mai modernă și mai puternică

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și-a prezentat obiectivele pentru anul 2023.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Spînu menționează că pentru anul 2023 instituția pe care o conduce are 6 obiective mari.

În anul 2022, în ciuda multiplelor crize, am construit o bază trainică pentru viitorul țării noastre. În 2023, Moldova este gata treacă de la crize la construcție, de la dificultăți la dezvoltare. Va fi anul în care vom construi și mai mult, vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Vom merge spre o Moldovă care va arăta altfel decât în trecut. Moldova va fi mai modernă și mai puternică”, a scris Spînu.

Vă prezentăm mai jos cele 6 obiective prezentate de Andrei Spînu:

  • În acest sens, avem șase obiective mari pe care ne vom concentra la minister, în 20Mai multă energie regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene. Vom selecta primele proiecte mari de investiții în centrale de generarea a energie regenerabile;
  • Mai multe drumuri europene. Vom iniția proiecte de peste 12 mlrd de lei pentru reabilitarea drumurilor;
  • Mai multe proiecte pentru satele noastre. Vom lansa un nou concurs de proiecte pentru Satul European;
  • Mai mult transport modern. Vom face regulă în transportul de pasageri prin digitalizare;
  • Mai multă regulă în construcții. Vom aproba Codul Urbanismului și Construcțiilor;
  • Roaming ca acasă în întreaga Uniune Europeană, la fel, cum am făcut cu România. Vom plăti mai puțin atunci când folosim internetul sau telefonul mobil în afara țării.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.