VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Ambasadorul SUA, despre scandalul alegerilor din Găgăuzia: Dacă există ilegalități, acestea trebuie rezolvate conform legislației RM

Statele Unite ale Americii (SUA) vor urmări cu atenție rezultatele alegerilor electorale din UTA Găgăuzia, acolo unde a câștigat candidata Partidului ,,ȘOR”, Eugenia Guțul. Totodată, potrivit autorităților, există bănuiala rezonabilă că scrutinul ar fi fost fraudat de Partidul „ȘOR”. Întrebat de reporterul Nord News, care este poziția partenerilor americani, Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Doyle Logsdon a declarat că, dacă ilegalitățile care au fost depistate se vor adeveri, autoritățile centrale trebuie să acționeze conform legii.

,,Sunt de acord că în presă sunt foarte multe informații. Eu cred că noi, la fel ca și alți moldoveni, suntem în așteptarea rezultatelor. Evident, este foarte important pentru noi ca alegerile să aibă loc corect și conform legii în vigoare. Dacă sunt careva ilegalități sau întrebări, toate acestea trebuie rezolvate conform legislației și proceselor legale ale R. Moldova. Deci, asta ne așteptăm să se întâmple. Noi vom urmări zilele următoare, la fel ca moldovenii,  ca acest lucru să capete valoare juridică și vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Kent Doyle Logsdon, Ambasadorul SUA în R. Moldova.

Potrivit datelor anunțate de CEC-ul de la Comrat, Evghenia Guțul a acumulat 27.376 de voturi, iar contracandidatul Grigori Uzun, susținut de Partidul Socialiştilor – 24913 voturi.

În după-amiaza zilei de 16 mai, CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la Comisia Electorală de la Comrat. Potrivit CNA, temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.