VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Steagul Republicii Moldova din nou pe Everest. Alpinistul Vladislav Zotea: „Visele devin realitate”

Alpinistul moldovean Vladislav Zotea a cucerit muntele Everest vineri, 19 mai. Totodată, la doar câteva ore distanță, alpinistul a urcat și muntele Lhotse I din masivul Himalaya. Alpinistul a anunțat despre performanța sa printr-o postare pe rețelele de socializare. 

„Visele devin realitate. 19 mai, Summit Everest 8848m, cel mai mare munte din lume. 20 mai, summit Lhotse 8516m, al patrulea cel mai mare munte. Cea mai grea zi din viața mea, dar a meritat”, a scris Vladislav Zotea pe pagina sa de Instagram.

Până în ianuarie 2023, 6 338 de persoane din întreaga lume au escaladat Muntele Everest și au atins vârful acestuia, conform High Adventure Expedition. Printre aceștia se regăsesc și trei persoane din Republica Moldova: Andrei Carpenco, Mircea Baciu și Olga Țapordei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.