VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/ Oxana Zavtoni: Avem raioane unde nu sunt moașe, asistente medicale au fost pregătite pentru a prelua acest serviciu

În Republica Moldova, la moment sunt 527 de moașe, care activează atât în instituțiile medicale private, cât și de stat, majoritatea moașelor totuși lucrează în clinicile private. Nu este un număr suficient și se înregistrează probleme destul de serioase la acest capitol.

Lipsa moașelor este acută în special în regiunile rurale, atât de la sud, cât și de la nord. Oxana Zavtoni, președinta Asociației Moașelor din Republica Moldova, a spus sâmbătă, 20 mai, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că în Republica Moldova sunt chiar raioane unde nu sunt moașe și au fost pregătite asistente medicale, care au preluat acest serviciu, care conform legislației este interzis. 

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.