VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ A vrut să treacă ilegal frontiera moldo-română cu peste 50 mii euro, însă s-a ales fără bani și cu dosar penal

Funcționarii vamali anunță joi, 18 mai, că au depistat valută nedeclarată în valoare de 40 500 de euro, în cadrul unui control pe care l-au efectuat asupra unui mijloc de transport de model „Honda CRV”, ce se deplasa din România spre R. Moldova. Incidentul a avut loc miercuri, 17 mai, în cadrul postului vamal Leușeni.

Șoferul mijlocului de transport, un cetățean român în vârstă de 37 de ani, a comunicat controlului vamal că transportă 10 000 Euro. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc a fost dispus controlul fizic detaliat al mijlocului de transport. În rezultatul controlului vamal, în cotiera habitaclului mijlocului de transport și în geanta persoanei au fost depistați 50 500 Euro. Prin urmare, bărbatul a tăinuit și nu a declarat organului vamal suma de 40 500 Euro.

Potrivit Serviciului Vamal, persoana a refuzat să ofere explicații cu privire la scopul transportării banilor, dar și de ce a comunicat suma greșit.

Mijloacele financiare au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar pentru examinarea cazului a fost sesizată Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Reprezentanții Serviciului Vamal al R. Moldova fac apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.   

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.