VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / „25 de voci feminine din literatura română”

Martie este luna în care marcăm importanța femeii și rolul acesteia în diferite sfere. Muzeul Național al Literaturii Române a organizat vernisarea expoziției „25 de voci feminine din literatura română”, care evocă activitatea literară a 25 de poete și prozatoare române prin cărți, manuscrise, scrisori și artă plastică.

VITALIE CIOBANU: Suntem într-o epocă, când, pe bună dreptate, femeia își revendică niște drepturi, prezență în viața socială, în viața publică, și, de bună seamă, în literatură. Manualele noastre de literatură română din Republica Moldova, suferă profund de această discrepanță, de această discriminare, chiar putem spune.

EMILIAN GALAICU-PĂUN: Tot ce deschide literatura spre public, fie că este vorba despre piese de muzeu, sau de cărți recente, este spre binele literaturii și, mai ales, a celor care citesc. *** Sarcina editorilor este de a selecta cărți care să meargă la inima cititorilor, chiar dacă au fost editate cu două secole în urmă, este de părere Cezaria Vasilache, șefa secției muzeografie și proiecte expoziționale.

CEZARIA VASILACHE: Dacă este o carte bună, poate fi editată, reeditată în grafie latină și adusă cumva în sala de clasă. VICTOR: Femeile consider că au stilul lor sau o abordare a lor, personală, fiind, creatoare, și, în domeniul acesta este foarte interesant, de văzut, de ascultat și de citit, și de recitit, operele.

Expoziția va avea continuitate cu alte nume reprezentative pentru literatura română.

MARIA ȘLEAHTIȚCHI: Invităm iubitorii de literatură, pe cei care îi interesează cultura noastră, evoluția literaturii, să vină să vadă această expoziție, care include texte, cărți, manuscrise ale scriitoarelor prezente în această expoziție și, bineînțeles, receptarea lor prin artă plastică, portrete, fotografii și unele obiecte pe care le-am avut noi în colecțiile muzeului. *** Vernisajul este deschis pentru vizitatori până la sfârșitul lunii martie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.