VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Modificări la Codul Educației: Elevii agresivi vor ajunge pe mâna polițistului de sector

Elevii care vor avea un comportament agresiv cu profesorii și colegii săi vor fi suspendați de la ore pe un termen de cinci zile, timp în care vor trebui să facă consiliere psihologică și să aibă întâlniri cu polițistul de sector pentru a-și corecta comportamentul. Sancțiunea urmează să fie introdusă în Codul Educației și are scopuri profilactice de prevenție a cazurilor de violență în instituțiile de învățământ. Anunțul a fost făcut de Secretarul de Stat de la Ministerul Educației și Cercetării, responsabil de studiile preuniversitare, Valentina Olaru în cadrul emisiunii Studio Politic de la Vocea Basarabiei.

„Cel mai dezbătut articol pe care ni-l propunem ține de sancțiunile elevilor, sancțiuni care vin să descurajeze comportamentele indezirabile în mediul instituțional. Vorbim despre faptul când copiii își permit să fie agresivi cu cadrele didactice, cu colegii săi, când își permit să consume substanțe interzise în mediul instituțional. În aceste situații, vor fi sancționați în conformitate cu o procedură specifică după ce va fi produsă modificarea în Cod. Avem sancțiuni grave de exmatriculare pentru elevii care sunt la nivel de liceu, cei care sunt în învățământul obligatoriu nu sunt pasibili de exmatriculare, dar sunt pasibili de suspendate pe cinci zile din sistemul educațional și vor trebui să facă consiliere psihologică, să aibă întâlnire cu polițistul de sector pentru a obține în final o conștientizare a faptei desăvârșite și o schimbare comportamentală. Toate măsurile care sunt impuse vor fi aplicate gradual și trebuie să aibă scop de prevenție în cazurile unui comportament ieșit din comun atunci când ajungem la acte de violență cu comportament ieșit din comun. Profesorul va avea dreptul la consiliere psihologică, dar și elevul va fi ajutat să conștientizeze, să-și expună frustrările ca lucrurile să intre într-o normă benefică,” a declarat Valentina Olaru.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.