VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Victimele foametei staliniste, comemorate de deputați

În ședința plenară de astăzi, toți deputații au avut un moment de reculegere pentru victimele foametei staliniste organizate în anii 1946-1947. Inițiativa a venit din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

 „A fost o foamete groaznică organizată de regimul comunist din Rusia Sovietică, pe care au îndurat-o sute de mii de oameni. Noi trebuie să vorbim și să nu uităm de acea perioadă întunecată a trecutului”, a menționat șeful legislativului, Igor Grosu, în mesajul adresat.

De doi ani, în cea de-a treia sâmbătă a lunii aprilie este marcată Ziua de comemorare a victimelor foametei organizate din anii 1946-1947. În cele trei valuri de deportări staliniste, în jur de 100 de mii de români basarabeni au fost deportați în Siberia și Kazahstan.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.