VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful FBI, avertisment „îngrijorător” despre un potențial atac terorist în SUA: Amenințarea cu care ne confruntăm în prezent este la un nivel maxim

FBI este „din ce în ce mai îngrijorat” de un „atac terorist coordonat” asupra SUA pe fondul războiului Israel-Hamas în desfășurare, avertizând că un potențial atac s-ar putea desfășura în mod asemănător cu masacrul mortal din sala de concerte din Rusia, care a ucis 144 de persoane.

„Suntem din ce în ce mai îngrijorați de potențialul unui fel de atac coordonat aici, în țara noastră, care poate să nu fie atât de diferit de ceea ce ați văzut la sala de concerte din Rusia acum câteva săptămâni organizat de ISIS-K”, a declarat directorul FBI Christopher Wray într-un interviu pentru NBC news, citată de ziua.md.

Wray a recunoscut că „actori singuri sau micile grupuri radicalizate” de pe teritoriul SUA ar putea fi influențați să comită un atac terorist într-un loc public. Acesta vine în momentul în care dezvăluie că mediul de amenințare cu care se confruntă SUA în prezent este la un nivel maxim.

„În timp ce reflectez asupra carierei mele în forțele de ordine, este greu să identific o perioadă în care am văzut atât de multe amenințări diferite, toate ridicate în același timp – fie că este vorba despre amenințări din partea Chinei, Rusiei, Iranului, sau amenințări teroriste, atât străine cât și interne”, a declarat șeful FBI.

Wray a spus că amenințarea teroristă la adresa SUA a fost „deja ridicată” înainte de atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului. Cu toate acestea, acum a fost ridicat la un „cu totul alt nivel”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.