VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Suedia dă R. Moldova 120 de mii de euro pentru a contracara „dezinformarea legată de alegeri”

Suedia oferă Republicii Moldova un nou sprijin, în valoare de circa 120 de mii de euro, pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în Moldova. Despre aceasta a anunțat Christian Danielsson, secretarul de stat al ministrei UE Jessika Roswall, care efectuează în perioada 24-25 aprilie o vizită în Republica Moldova, transmite IPN.

„Sunt impresionat de reziliența Moldovei împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a declarat Christian Danielsson, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Ambasada Suediei precizează că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Sprijinul Suediei pentru Moldova a crescut de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 de milioane de euro. În octombrie 2023, Suedia a anunțat un pachet energetic pentru Moldova în valoare de 25 de milioane de euro. Acest sprijin este dedicat gospodăriilor vulnerabile din Moldova și va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la dezvoltarea infrastructurii în țară.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.