VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viceprim-ministru: Conducerea Air Moldova și-a bătut joc conștient de oameni

Compania Air Moldova a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor. Cei care conduceau compania avia și-au bătut joc conștient de oameni. Declarația a fost făcută de Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, după anunțul Autorității Aeronautice Civile privind suspendarea Certificatului de Operator Aerian al Air Moldova.

Alaiba susține că fugarul Ilan Șor, condamnat în absență la 15 ani de închisoare, a implementat un management defectuos care a dus la falimentarea intenționată a companiei avia.

„După ce a devalizat sistemul bancar și a furat miliardul, Șor a decis să aplice o schemă similară și la Air Moldova. După o privatizare în condiții suspecte din perioada Plahotniuc, a început perioada unui management defectuos. Prin fraudă, o grupare criminală a preluat o companie de stat și a subordonat-o necesităților lor corupte. Air Moldova lui Șor a mințit oamenii. Compania a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor. Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vândut și ei bilete. O să fiu explicit: cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni. Nu vom lăsa oamenii de unii singuri”, a scris ministrul Economiei pe pagina personală de Facebook.

Dumitru Alaiba declară că Protecția Consumatorului recepționează plângeri de la cetățeni și va dispune – atât agențiilor de turism, cât și Air Moldova, ca să despăgubească oamenii.

„Suntem de partea consumatorilor, vom lupta pentru a rezolva problema lor. Vom interveni și la nivel legislativ pentru ca asemenea situații să nu se mai repete”, a conchis Alaiba.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat astăzi că a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil. Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.