VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul Dorin Recean: Ucrainenii își apără nu doar libertatea. Ei ne apără și pe noi, și viitorul Europei

În data de 24 august, Ucraina marchează Ziua Independenței. Cu acest prilej prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare. „Ucrainenii își apără nu doar libertatea. Ei ne apără și pe noi, și viitorul Europei”, a notat premierul Dorin Recean.

„De ziua Independenței Ucrainei, onorăm rezistența și spiritul de neclintit al poporului ucrainean, care, timp de 18 luni, luptă curajos împotriva agresiunii brutale a Rusiei.

Ucrainenii își apără nu doar libertatea. Ei ne apără și pe noi, și viitorul Europei. La 32 de ani de independență, puterea Ucrainei este în poporul său, în curajul, forța și speranța pe care o are pentru un viitor pașnic și prosper într-o Europă unită”, a scris Dorin Recean pe pagina personală de Facebook.

Șeful Executivului susține că viitorul nostru este unul comun, în marea familie europeană. De asemenea, el a dat asigurări că Republica Moldova este și va fi alături de Ucraina până la victorie.

Pe 24 august, se împlinesc 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Ucrainei față de Uniunea Sovietică. Tot astăzi se împlinesc 18 luni de luptă împotriva invaziei rusești neprovocate, care a ucis zeci de mii de oameni și a lăsat milioane de persoane fără acces la hrană, apă și alte lucruri esențiale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.