VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Air Moldova nu mai are dreptul să efectueze zboruri. AAC a suspendat Certificatul de Operator Aerian al companiei

Compania Air Moldova nu mai are dreptul să efectueze activități de transport aerian comercial. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova până pe 31 octombrie, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

„Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian”, potrivit Autorității.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, AAC îndeamnă pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație gratuită.

Certificatul de operator aerian este un document care atestă certificarea unui operator aerian de a efectua activităţi de transport aerian comercial.

Reprezentanții companiei private „Air Moldova” au anunțat la data de 2 mai despre suspendarea operării zborurilor și vânzărilor de bilete. Ulterior, sistarea zborurilor operate de companie a fost prelungită repetat. În prezent, zborurile companiei sunt suspendate până în data de 14 septembrie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.