VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat, Alexandr Tarnavschi, fost demis de gruparea lui Ilan Șor. Motivul a fost conlucrarea cu autoritățile de la Chișinău

Vicepreședintele Adunării Populare din Comrat, Alexandr Tarnavschi, a fost demis marți de grupul majoritar de deputați pentru apelurile sale la o „colaborare constructivă dintre Comrat și Chișinău” și pentru refuzul de a aproba așa-zisul „acord” cu privire la acordarea de subsidii pensionarilor semnat de bașcana regiunii găgăuze, Evghenia Guțul, și președintele băncii rusești Promsveazbank, Piotr Fradkov.

„I-a arătat în mod deschis supraveghetorului său că este împotriva limbii ruse, deși o vorbește. Unde este garanția că mâine nu va vota împotriva limbii găgăuze?! Agenți precum Tarnavski nu ar trebui să ocupe funcții de conducere în Găgăuzia noastră”, se menționează într-o declarație a grupului majoritar din legislativul regional din Comrat, citată de portalul de știri Gagauzinfo.md, transmite anticoruptie.md.

Alexandr Tarnavschi este un oponent al grupării conduse de Ilan Șor în regiune și pledează pentru un „dialog constructiv” cu Chișinăul.

„Nu am votat împotriva limbii ruse. Pe toate platformele deschise, am pledat pentru dezvoltarea relațiilor cu Chișinăul. Dacă considerați „unitate” consolidare în jurul lui Ilan Șor, eu am altă părere și voi pleda în continuare împotriva acestei asocieri. Faptul că au decis să mă demită demonstrează cât de ticălos procedează bașcanul Găgăuziei și președintele Adunării Populare”, a spus Tarnavschi.

În semn de protest față de acțiunile grupului majoritar din Adunarea Populară, șeful Comisiei permanente pentru reglementare, numiri și imunități, Mihail Jelezoglo, și-a dat demisia, dar „își va continua activitățile în calitate de deputat”.

Mihail Jelezoglo a spus că decizia de demitere a lui Tarnavschi a fost o încălcare a regulamentului Adunării Populare. „Un deputat nu poate fi tras la răspundere pentru funcția sa. Exprimarea punctului de vedere ar trebui încurajată, și nu pedepsită”, a spus Mihail Jelezoglo.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.