VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire

Primul vicepremier pentru Integrare Europeană al R. Moldova, Cristina Gherasimov, a depus, azi-dimineața, jurământul de învestire. Ceremonia tradițională a avut loc la Președinție, în prezența șefei statului, Maia Sandu, și a premierului Dorin Recean.

După ceremonia oficială, președinta Maia Sandu a declarat că noua funcție instiuită va contribui semnificativ la intensificarea procesului de integrare europeană.

„Vă mulțumesc că ați acceptat această provocare. Intrăm într-o fază dicisivă a procesului de integrare, după decizia Bruxelles-ului din decembrie. Toți vor fi cu ochii pe ceea ce se întâmplă acasă. Am reușit să obținem votul lor de încredere, dar acum trebuie să ne mișcîm hotărât pentru a putea ajusta regulile și normele naționale la standardele UE. E nevoie ca tot Guvernul, toate autoritățile centrale, administrațiile locale, organizațiile locale să se unească în jurul unui efort major. Cristina Gherasimov are experiență în ultimii trei ani în instituțiile statului. Ea a activat și în echipa mea. Această experiență ne va ajuta ca să putem organiza procesele eficient și să ne putem mișca cu pași rapizi, ca să putem ajungem la linia de finiș și să sărbătorim cât mai curând aderarea țării la UE. Este mult de lucru și este o responsabilitate enormă”, a declarat Maia Sandu.

„Cristina, bine ai venit în echipă. Cel mai imprtant lucru de realizat este să construim Europa acasă”, a adăugat și premierul Dorin Recean.

Amintim, noua funcție de vicepremier al Integrării Europene a fost instituită după demisia de acum două săptămâni a fostului șef al diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, atunci când premierul Dorin Recean a anunțat și o modificare a structurii guvernamentale. Mai exact, nou ministru de Externe a fost numit Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, iar Cristinei Gherasimov i-a revenit noul post de ministru pentru Integrare Europeană, demnitar ce va coordona și activitatea Biroului pentru Integrare Europeană.

Cristina Gherasimov are 39 de ani şi până acum a fost secretar de stat la Ministerul de Externe şi Integrării Europene. Înainte de a veni la minister, ea a fost consilierul pe politică externă și integrare europeană al președintei Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.