VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Captură de 800.000 de lei la primăria Orhei. O funcționară și un curier, care au legături cu un partid, reținuți

O funcționară a primăriei Orhei și un curier de bani, au fost reținuți vineri seara de oamenii legii după o captură totală de peste 800.000 lei. Aceștia ar avea legături cu partidul care a fost declarat neconstituțional, „ȘOR” și actualul partid Șansa, ambele conduse de oligarhul fugar, Ilan Șor. Curierul este originar din Găgăuzia, dar cu pașaport rusesc.

Cei doi au vârste de peste 30 de ani. Funcționara și biroul acesteia au fost supuse percheziționării după ce procurorii au primit informații potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă. Astfel, în safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri (cu a câte 20.000 lei-50.000 lei/plic). Totodată, în unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor.

„Cetățean al Rusiei – curier financiar al unui partid din Moldova”

În seara aceleiași zile, a fost reținut și curierul, care conducerea o mașină de lux, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180.000 lei și 200 euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău. 

Urmare a reținerii acestora și cercetării probelor acumulate, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, în privința ambilor învinuiți de implicare în activitate criminală organizată. 

Investigațiile continuă, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.