VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veste imensă pentru tenis. Românca Simona Halep poate reveni pe teren

Renumita jucătoare de tenis Simona Halep poate reveni pe teren, după o lungă perioadă de litigii. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus pedeapsa anunțată anterior de patru ani – la nouă luni. Informația a fost confirmată de avocatul sportivei.

Simona Halep a primit verdictul TAS în cazul suspendării sale, după audierile care au avut loc în luna februarie. Asta înseamnă că sportiva se poate întoarce pe terenul de tenis. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Astfel, TAS a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) în urma audierilor care au avut loc în perioada 7 – 9 februarie. Decizia de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, iar asta înseamnă că perioada a expirat pe 6 iulie 2023. Practic, Simona Halep a stat suspendată mult peste termenul decis de TAS.

Amintim, în 2022, la 21 octombrie, sportiva româncă anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. În aceste condiții, suspendarea fostului număr unu mondial era valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.