VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veaceslav Reabcinschii: Cât timp nu am avut Ministerul Culturii, cultura noastră a avut de pătimit / AUDIO

Un lucru plăcut pentru cultura Republicii Moldova este reinstalarea Ministerului Culturii. Din 2018 și până în 2021, cât timp nu a fost această instituție, cultura noastră a avut de pătimit. O spune directorul Centrului de Politici Culturale, Veaceslav Reabcinschii, invitat la Radio Vocea Basarabiei sâmbătă, 3 septembrie.

„Vizual nu au fost probleme. Activitatea instituțiilor culturale a continuat, cu mai puțini spectatori, cu mai puține producții culturale, dar datele statistice scot în evidență problemele majore care s-au înregistrat în perioada aceasta. Avem o scădere în producția culturală de circa 18%, consumul cultural cu vreo 20%. Oamenii au mers la puțin la spectacole, la expoziții.  După mine aceasta este o problemă foarte mare. Dacă continuăm să mergem în această direcție putem să înregistrăm o cădere mai accentuată, care va fi simțită de majoritatea locuitorilor Republicii Moldova”, a declarat Veaceslav Reabcinschii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.