VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un grup al fermierilor protestatari, la discuții cu premierul Dorin Recean

Update: În această după-amiază, un grup al fermierilor protestatari discută cu premierul Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Întâlnirea are loc la sediul Ministerului Agriculturii.

Deși ieri fermierii au deblocat calea spre Vama Leușeni, azi dimineața revin la proteste. Deoarece agricultorii au anunțat că vor protesta și pe parcursul zilei de vineri, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă călătorilor din timp să aleagă alte puncte de trecere: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta (program de lucru 08.00 – 20.00).

O parte din protestatari vor ajunge, în jurul orei 11, la protest în fața Parlamentului să-și arate nemulțumirea.

Acțiunile de protest au început săptămâna trecută. În fiecare din ultimele cinci zile drumul de acces spre Vama Leușeni a fost blocat. Fermierii spun că sunt în prag de faliment și cer demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare.

Joi, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a anunțat că agricultorii afectați de seceta din vara anului trecut pot depune dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru a solicita suport pentru compensarea parțială a prejudiciilor. Potrivit estimărilor, ajutor financiar vor ridica în jur de 400 de agricultori.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.